Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Sådan virker en tilstandsrapport
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Sådan virker en tilstandsrapport

7. Mar 2012 13:32, webmayn

Har du på et tidspunkt været indblandet i bolig køb- eller salg, har du formentlig også stødt på begrebet ”tilstandsrapport”. Men har du også styr på hvad begrebet betyder og vigtigst af alt, hvad det ikke dækker?

Det er til hver en tid en god ide at få udarbejdet en tilstandsrapport , men det er også utroligt vigtigt at vide hvordan en sådan skal håndteres!

 

Hvad er en tilstandsrapport?

Tilstandsrapporten kan sammenlignes med en helbredsundersøgelse af din bolig. Den er bygget op ud fra nogle faste rammer så købere kan få et overskueligt indblik i boligens overordnede tilstand.

Tilstandsrapporten indbefatter en byggesagkyndig’s registrering af skader der eventuelt er at finde på din ejendom. Samtidig vurderer de boligens stand i forhold til lignende boliger. Med andre ord handler det om, hvorvidt ejendommen er er i dårligere stand end hvad der som gennemsnit kan anses for at være ”normalt”.

 

Hvordan aflæses en tilstandsrapport?

De skader der eventuelt er fundet frem hos din bolig, vil fremgå i rapporten under ”registrering af bygningens tilstand”. Dette fungerer som et karaktersystem, hvor hver skade får en karakter:

 

·      IB: Ingen bemærkninger kan angives.

·      K0: Boligen fremstår med kosmetiske skader, med risiko for at påvirke købers indtryk.

·      K1: Skader der er mindre alvorlige og som ikke har nogen direkte indflydelse på boligens funktion.

·      K2: Skader der er alvorlige i den forstand, at bygningsdelens funktion vil svigte inden for den nærmeste tid. Dog vil det ikke medføre skader på andre bygningsdele.

·      K3: Det mest kritiske niveau af skader, hvor bygningsdelens funktion svigter som ovenstående med risiko for at medføre skader på andre bygningsdele.

·      UN: Forhold der bør undersøges nærmere. Konsekvensen af disse kan ikke fastlægges tiltrækkelig ved en normal gennemgang.

Tags

Relaterede