Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Sådan kan du deltage i udviklingen for et bedre miljø
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Sådan kan du deltage i udviklingen for et bedre miljø

21. Dec 2011 10:55, webmayn

Undersøgelser viser at danskerne er enige om, at mennesker og miljø i dag er vigtigere end økonomiske interesser.

Klimaet, der ses som et fælles anliggende, bekymrer folk. Mange danskere er derfor med til at gøre sit for at løse problemet og gøre dette i fællesskab.

De fleste er efterhånden klar over, at vi skal ændre vores ageren og væren hvis vi sammen skal redde vores klode.  Det handler for eksempel om helt praktisk ting vi kan ændre i vores hverdag herunder de overvejselser vi kan gøre os, når vi investerer i forbrugsgoder osv.

 

Et af disse emener handler om kunsten i at genbruge.

For virksomheder kan dette blandt andet løses ved at  fremstille produkter, der igen kan genbruges når deres levetid er slut. På denne måde udvikles der et bedre miljø, i stedet for at spare sig til selvsamme.

 

CSR (Corporate Social Responsibility) er et emne der dækker over de fleste emner indenfor bæredygtighed – og bliver flittigt brugt af virsksomheder der dermed tager et socialt ansvar og retfærdiggør deres eksistens i samfundet.

Det sociale ansvar støttes blandt andet økomonisk af regeringen og gør de mange tiltag mulige. Udover dette, er den stigende forbrugerinteresse idenfor området, med til at fravælge virksomheder der ikke har med CSR at gøre, hvorfor de fleste virksomheder agerer indenfor området.

 

Som forbruger kan man føle, at man selv deltager aktivt i udviklingen for en mere bæredygtig planet, ved at støtte op om tiltag foretaget af organisationer, virksomheder, NGO’er osv.

Der er da også muligheder for, helt selv at gøre en forskel.

Skillelinjen mellem social ansvarlighed og profit er lille og tynd, og hvorfor så ikke tjene penge på de gode gerninger man laver?

 

Et godt eksempel er gulmarkedet, i og med at rigtig mange mennesker har arvestykker liggenede hjemme i skuffen i form af smykker.

Guld har derudover aldrig mistet sin værdi og er samtidig i et prisleje lige nu, der overgår alle andre tider.

Er du en af dem der er klar på at sælge dine gamle guldsmykker, kan du samtidig hjælpe for et bedre miljø. Med andre ord, sælg dit guld !

Her kommer begrundelsen:

Når du sælger dine smykker til virksomhed, vil dette ofte smeltes og genbruges. Guldet kan herved anvendes på ny og du undgår at bidrage til udvinding af guld fra miner der er en meget miljøbelastende proces. På denne måde gør du en indsats for at bevare et bæredygtigt miljø.

 

Tags