Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Opsigelse
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Opsigelse

16. Nov 2012 11:43, webmayn

Hvordan foregår det egentlig? Har du nogensinde følt dig fanget på en arbejdsplads, eller blevet opsagt uden at vide hvad du faktisk kan kræve af din arbejdsgiver?

Det er vigtigt at sætte sig ind i disse forhold, når man søger nyt job. Allerede når ansættelseskontrakten er på bordet, gælder det om at læse den grundigt igennem, så man kender sine vilkår som ansat.

 

Der er mange regler om opsigelse , alt efter om du er funktionær, timelønnet osv.

Det er ofte hørt at der er mange fordele ved at være ansat som funktionær. Bl.a. er opsigelsesvarslen et af de steder hvor man kan mæske en forskel, især hvis man har været ansat i flere år.

Jo længere tid du har været ansat som funktionær, jo længere opsigelsesvarsel har din arbejdsgiver nemlig. Allerede efter et halvt år, er opsigelsesvarslen på 3 mdr., og når man har været ansat i 3 år,  forlænges den til 4 mdr. osv.

 

Derudover skal arbejdsgiveren medregne opsigelsesvaslets længde i din anciennitet, hvilket betyder at han ikke kan opsige dig med 3 måneders varsel, hvis du har været ansat i fx 2 år og 10 måneder. Så skal du som ansat have 4 måneders opsigelsesvarsel.

 

Der er meget som jeg selv ikke ved om opsigelse, men man kan heldigvis læse sig til meget.

Men husk at vær opmærksom på, om du læser de regler som gælder for dig. Fx har man ikke de samme gode vilkår, hvis man er timelønnet, som hvis man er funktionær.

 

Tags

Relaterede