Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Nye tider for tankstationerne
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Nye tider for tankstationerne

9. Aug 2012 13:07, webmayn

Der bliver længere og længere mellem besøgene på en god gammeldags tankstation, hvor de udover diverse aviser, kølige drikkevarer og bland selv-slik også frister med hotdogs, dampende kaffe og bake off-rundstykker. Det gør der, fordi de traditionelle tankstationer med tilhørende butik i højere grad bliver udskiftet med ubemandede tankanlæg uden betjening og kølemontrer.

Tanken er ikke længere den sidste udvej, når vi mangler mælk til søndagskaffen eller skal have mere slik sidst på aftenen. På grund af supermarkedernes udvidede åbningstider har tankstationerne nemlig mistet deres status som nødshoppingssted.

Som jeg ser det, er der to åbenlyse måder at håndtere den nye konkurrence på. Enten kan man vælge at differentiere sig og tilbyde andre varer en dem, supermarkederne tilbyder – det kunne være sandwich, friske drikkevarer, loungeområder osv., eller også kan man vælge at specialisere sig, udfase indkøbsdelen og udelukkende koncentrere sig om benzin ved at satse på ubemandede stationer, der kan konkurrere på pris.

Tankkæden 8Q har som et eksempel valgt at satse stort på ubemandede benzinanlæg med deres nye kæde F24. Forbrugerne foretrækker disse anlæg fordi de ofte er billigere, det går hurtigere at tanke og man slipper for fristelser ved at gå ind på tanken. Desuden gør stationernes egne betalingskort det endnu nemmere at betale ved de automatiske standere. Læs mere om det her .

Det kan dog tænkes, at der stadig er en kundegruppe, der sætter pris på at købe deres brændstof et sted, hvor der også er en stor, lækker butik og mulighed for at gøre flere indkøb. Derfor bør tankstationerne satse på færre men større bemandede butikker og supplere dem med de billigere selvbetjeningsanlæg, som kunderne efterspørger.

Tags

Relaterede