Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Maritimt sikkerhedsudstyr
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Maritimt sikkerhedsudstyr

9. Aug 2012 15:09, webmayn

Det er børnelære for de fleste, at man skal huske vesten, når man er ude at sejle. Så smukt og fascinerende havet kan være, ligeså farlige kan bølgerne nemlig være, hvis man ikke har styr på sit udstyr. Men de fleste, eller i hvert fald den lettere fintfølende og æstetisk orienterede del af befolkningen, kender også den modvilje, der helt automatisk opstår i krop og sind, når der bliver rakt en orange kæmpevest frem mod dig som adgangsbillet til din dag på vandet.

Det er lidt ligesom cykelhjelme og sikkerhedssko. Lige meget, hvor meget, det kan redde dig, så er og bliver det bare helt ubeskriveligt grimt.

Men når turen går til søs – og især hvis der er børn til stede – er det altså på med vesten. Og til undertegnedes store glæde, er der faktisk sket noget på redningsvestområdet siden mine første kanoture i halvfemserne.

De gode gamle redningsvest findes selvfølgelig stadig, og er også meget sikre, idet de har både krave og en ulige fordeling af opdriften, der holder dig oven vande, selv hvis du skulle blive slået bevidstløs.

Som godt – og æstetisk – alternativ til den traditionelle vest findes de oppustelige redningsveste, der hænger sammenklappede over skuldrene og først pustes op, når de kommer i kontakt med vand (hvilket imødekommer min angst for klodsede redningsveste). Til svømmere og surfere findes desuden tætsiddende svømmeveste, og til de mindste er der specialdesignede børneveste.

denne side findes alle de nævnte typer af veste, og endda til priser, der er til at betale. Så nu er der ingen undskyldning for at glemme vesten næste gang, du er ude at sejle.

Tags

Relaterede