Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Klæd dig korrekt til jobsamtalen - vælg en skjorte
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Klæd dig korrekt til jobsamtalen - vælg en skjorte

7. Jul 2011 14:45, webmayn

Når du skal til jobsamtale og stræbe efter at give det ultimative førstehåndsindtryk, er valg af tøj en afgørende faktor for hvilket indtryk du giver.

Påklædning siger nemlig meget om dig som person. En god tommelfingerregel er, at det altid vil være en fordel at være lidt for konservativ end det modsatte. En meget iøjnefaldende påklædning, kan fjerne fokus fra det væsentlige.

I visse brancher er det en uskreven regel og en forventning, at du møder op i jakkesæt. Her er det en god idé at vælge en helt basis sort, mørkegrå eller navyblå.

Hvis et jakkesæt kan virke en tand for formelt, er det i al fald en anbefaling at iføre dig pæne og enkle kvalitets skjorter. Et godt valg er en blå skjorte, idet den står godt til de fleste jakkesæt.

Som hovedregel er det vigtigt at du føler dig godt tilpas i det tøj du har valgt at iklæde dig, men dukker du op i for afslappende tøj, hvilket højst sandsynligt kan være det ”forkerte” tøj, kan dette ødelægge dine chancer for at få netop det job du gerne vil have.
Vælger du kvalitets skjorter, viser du at du ved hvad der virker. Dette skal ikke forstås på den prangende måde, men med smag og diskrete virkemidler som selve stoffet kvalitets der skinner igennem og udtrykker kompromisløshed.

En af de vigtigste regler er, at du skal forsøge at sætte dig ind i hvilken type firma du søger job hos. Er dette et område der ikke er til at forudse eller regne ud, slår kvalitets skjorter aldrig fejl. Hverken formelt eller uformelt og fjerne ikke fokus fra det som det vigtigste – dine evner til at varetage jobbet!

Kommentarer

 1. Ansøgning eksempel
  21. Sep 2011 17:17
  1

  Udmærket indlæg. Mange tak for inspirationen og læsningen.Det vil jeg huske, næste gang jeg skal til samtale.

 2. Forbrugslån
  21. Sep 2011 17:19
  2

  Udmærkede tips angående skjorter. Skal selv ud at lede efter nogen, så vil da have dette i baghovedet.

Tags