Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Kan en skjorte være strygefri?
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Kan en skjorte være strygefri?

28. Sep 2011 12:54, webmayn

Er du en af mange der går i skjorter til hverdag, kender du også til konsekvensen og medfølgende tid der skal bruges på selve strygningen. Dette er dog med mindre du investerer i en strygefri skjorte… Eller kan en sådan i det hele taget holde strygejernet inde i skabet?

 

For at forstå hvad der i branchen gør en skjorte strygefri, er det vigtigt at vide, hvad der får en skjorte til at krølle i første omgang.  Et stof kaldet ”cellulose” optager fugt i bomuldsfibrene og eftersom at cellulose udgør 94 % af bomuld, bølger skjorten idet fibrene bliver bløde ved vask og af årsag hertil også begynder at krølle.

 

Når fabrikanterne gør stoffet ”strygefrit” betyder det, at de formindsker stoffets evne til at suge vand ind. Dette sker blandt andet ved hjælp af et kemikalie der også bruges i plastprodukter og spånplader, der gør cellulosefibrene stivere så de bliver mindre modtagelige for optagelse af vand.

Ovenstående behandling medfører dog et par ulemper, der for eksempel betyder at stoffet bliver mindre slidstærkt og får en lavere fugtoptagelse. Mennesker afgiver mellem en halv og fem liter vanddamp om dagen og på den baggrund, kan det være lettere ubehageligt for kroppen at bære strygefrie skjorter, idet det bliver sværere at ånde gennem dem.

 

Forskellige erfaringer fortæller, at strygefrie skjorter dog også kan krølle og siden at omtalte skjorte ofte har godt af en let strygning – er der ikke store fordele ved at købe en strygefri skjorte. Derimod burde pengene bruges på kvalitets skjorter, der på grund af stoffets kvalitets ikke kræver den store håndtering og vigtigst af alt, er mere behagelig at bære og ånde igennem i løbet af dagen.

Tags

Relaterede