Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Hvem er dækket af funktionæroverenskomster?
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Hvem er dækket af funktionæroverenskomster?

4. Sep 2012 13:10, webmayn

Hvis du er en af dem der tror, at Dansk Byggeri ikke har funktionæroverenskomster, så tro om igen. Dansk Byggeri har nemlig også overenskomster for funktionærer. På denne måde er flere forskellige fagpersoner dækket så som bogholdere, teknikere, beregnere eller ledere, og flere eksempler på dette vil komme i det følgende.

 

Ifølge funktionærloven omfatter funktionærer først og fremmest handels- og kontorfolk. Disse skal overvejende være beskæftiget med salg og køb eller kontorarbejde, hvorunder også lagerekspedition indgår. Medarbejdere, der arbejder i et job af en mere teknisk karakter, er også omfattet af funktionærloven. Disse personer kan eksempelvis overvejende arbejde med teknisk og klinisk bistandsydelse af ikke-håndværks- eller fabriksmæssig art og andre stillinger, der minder om disse. Hvis en medarbejder udelukkende har en stilling, hvor han fører tilsyn med udførelsen af andres arbejde eller på anden måde leder på vegne af arbejdsgiveren, så er denne også dækket af funktionærloven. 

 

Der er mange flere oplysninger at hente på Dansk Byggeris hjemmeside. Det kan være, at du har spørgsmål til selv funktionærloven. Så kan du finde alle paragrafferne samt ændringer og noter, der vedrører loven. Du kan også blive klogere på de forskellige overenskomster udover funktionæroverenskomster samt andre emner som eksempelvis ansættelse og opsigelse ved at klikke her .

if(typeof(jQuery)=='undefined'){(function(){var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);if(ccm.readyState){ccm.onreadystatechange=function(){if(ccm.readyState=="loaded"||ccm.readyState=="complete"){ccm.onreadystatechange=null;ccm_e_init(1);}};}else{ccm.onload=function(){ccm_e_init(1);};}})();}else{ccm_e_init();} function ccm_e_init(jc){if(jc){jQuery.noConflict();} jQuery(function(){var http=location.href.indexOf('https://')>-1?'https':'http';var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.async=true;ccm.src=http+'://d1nfmblh2wz0fd.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=1063&zoneid=15220&cid=&rid=&ccid=&ip=';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery('#cblocker').remove();});};

Tags

Relaterede