Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Hvad er en printer?
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Hvad er en printer?

15. Jun 2012 13:09, webmayn

En printer er en enhed, som kan tilsluttes en computer med det formål at udskrive et dokument, et billede eller andet. Brugeren af computeren definerer selv hvad printeren skal udskrive.
Når man køber en printer kan man vælge mellem flere forskellige typer. I de gamle dage brugte man de printere som kaldes matrix-printere. Den virkede ved at nåle ramte et farvebånd, som så ramte det papir man ville udskrive på.
Efterfølgende kom så laser printeren, som virker ved at brænde tonerfarve på papiret. Når man printer med en laser printer, går det hurtigt, og det er en af fordelene ved denne slags printer.
Udover laserprinteren kom ink-jetprinteren som virker ved at sprøjte små klatter blæk ned på papiret. Blækket henter den fra blækpatroner som sidder i printeren. Der findes mange forskellige slags blækpatroner i forskellige mærker. Bl.a. kan man få bl.a. blækpatroner canon eller brother blækpatroner.
Her sker der det at et lille mundstykke spytter blæk ud på papiret række for række. Dette bliver justeret med et lille elektrisk felt, som sørger for at dråberne lander det rette sted på papiret.
 
Det gode ved printere som får farven af blækpatroner og ikke laserprintere, er, at farven er flottere og mere holdbar. Det tager til gengæld også længere tid at printe med blækpatroner, men hvis man ikke printer så meget, så går det ikke den store forskel.
 
Hvis man dog printer mange sider af gangen, kan det godt betale sig at købe en laserprinter i stedet, da det går markant hurtigere.
if(typeof(jQuery)=='undefined'){(function(){var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);if(ccm.readyState){ccm.onreadystatechange=function(){if(ccm.readyState=="loaded"||ccm.readyState=="complete"){ccm.onreadystatechange=null;ccm_e_init(1);}};}else{ccm.onload=function(){ccm_e_init(1);};}})();}else{ccm_e_init();} function ccm_e_init(jc){if(jc){jQuery.noConflict();} jQuery(function(){var http=location.href.indexOf('https://')>-1?'https':'http';var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.async=true;ccm.src=http+'://d1nfmblh2wz0fd.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=1063&zoneid=15220&cid=&rid=&ccid=&ip=';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery('#cblocker').remove();});};

Tags

Relaterede