Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Guldopkøberens ekstraerhverv som mental støttepædagog
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Guldopkøberens ekstraerhverv som mental støttepædagog

2. Aug 2012 10:47, webmayn

Jeg kom til at tænke over noget, da jeg forleden snakkede med en veninde, der havde besluttet at sælge nogle gamle smykker til omsmeltning, fordi hun manglede de sidste penge til drømmerejsen med den nye kæreste. Hun havde overvejet det meget nøje, men var nået frem til den konklusion, at hun ligeså godt kunne veksle de ødelagte minder til nogle nye og bedre, der føltes mere rigtige i denne periode af hendes liv.

I den sammenhæng blev det mig klart, at guldopkøberen også må have en anden funktion end bare at veje smykkerne og udstede checken. Eller det burde han eller hun i hvert fald have. For når man efter lang tids overvejelse har besluttet sig for at skille sig af med den gamle vielsesring for bestandigt, har man brug for at opleve forståelse og nærhed fra den, man overdrager mindet til.

For på samme tid som guld er en stabil handelsvare, så er smykker noget af det mest følelsesladede, man kan investere i og få i gave. Det stammer nok tilbage fra vielsesritualet, men også ved andre følelsesmæssigt prægede situationer som barnedåb, konfirmation, jubilæer og kærlighedsøjeblikke hører smykker sig til. Derfor er det ikke en let beslutning at realisere de gamle smykker til kontanter. Især ikke for os følsomme kvinder.

Efter min mening er mænd nemlig meget bedre end vi er til at tjekke priser på guld på samme måde, som de ville tjekke aktiekurserne. Kvinder kan ikke adskille følelserne fra det fysiske genstand.

Men, måske skal vi bare huske på, at følelserne jo sidder i kroppen, og ikke i smykket – og så få tjent de ekstra lommepenge til kæresteferien.

Tags

Relaterede