Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Guld er forbundet med farlige følelser
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Guld er forbundet med farlige følelser

22. Jun 2012 14:13, webmayn

Det udtales fra eksperter, at man nemt kan få omkring 600 kr. for sin mormors gamle armbånd. Udover at der sikkert ikke er mange der er klar over dette, sætter det ofte gang i følelsesregisteret når, især kvinder, skal tage beslutningen om hvorvidt de vil sælge ud af deres arvinger, selvom de bare samler støv derhjemme.

Den er guld værd!”
Guld har gennem hele vores historiske udvikling, haft en særlig interesse og dertil betydning i menneskets bevidsthed, hvor det i oldtiden også blev brugt som en direkte form for betalingsmiddel.
Men hvorvidt tillæges guld værdi og hvad betyder dette for den enkelte?
Hvad guld er hver for den enkelte handles ofte udfra hvad det eventuelle smykke, der er procuceret af metallet guld, skaber af personlige følelser. Det kan for eksempel være, at  smykket har været en gave fra en bedsteforælder der ikke længere lever og derfor sætter det gang i nogle følelser hvis man skal skille sig af med sådanne minder.

I realiteten og helt generelt er guld kun noget værd fordi vi som mennesker har bestemt at det skal have en høj værdi.
Denne værdi føres da også videre i nutidens
guldpriser der er højere end nogensinde før. Se guldpriser på denne hjemmeside .
Det kan være at kvinder skal til at lære, at guld er en handelsvare . Ved at sælge og dermed aflægge de ellers forbundne følelser der er med ens private guld, kan der tjenes nogle gode penge og gøres noget bedre for miljøet i form af genbrug.

Hvordan afgøres værdien på et guldsmykke?

Når smykker vurderes og afregnes, er det ofte ud fra en officiel dagskurs der skifter fra dag til dag og afregner priser i gram.,
En vurdering foretages derudover ud fra smykkets karatstempel der bliver testet med såkaldt ”kongevand” og afslører om stemplet holder.
Det er ikke særlig tit at smykkets sten osv. er med i en vurdering og man bør derfor fjerne sådanne ting inden man sælger sit guld.

Kommentarer

  1. Paul Smith Outlet
    26. Jun 2012 10:42
    1

    When I was younger, we had a Laura Ashley Boutique close by. The store was a
    bit dreamy.

Tags

Relaterede