Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Grønlandshunden er en stor hunderace af typen slædehund
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Grønlandshunden er en stor hunderace af typen slædehund

6. Sep 2012 14:50, webmayn

Slædehunden er en hårdfør og udholdende hund, som normalt ses i Grønland. Slædehunden er en hund der står ulven nærmere i slægt end de fleste hunde, og det er derfor ikke det som vi normalt betegner som et kæledyr. Står den f.eks. overfor noget vildt, så fortrænges al dressur fremfor det stærke jagtinstinkt som slædehunden har.

Jeg købte i sin tid en flybillet til Grønland , og straks efter ankomsten til det skønne naturrige, blev jeg overrasket over hvor stor en betydning slædehundene har for menneskene i deres samfund.

Slædehunden er mere hårdfør end almindelige hunde, som bruges som kæledyr.

En slædehund kan tåle sult i rigtig lang tid, og er et rigtigt flokdyr. Slædehunden er intelligent hun, som kan modstår hård frost, på grund af dens tykke pels, og den helt unikke opbygning af trædepuder på poterne. Slædehunde er derfor også stadig en vigtig del af den måde som man kommer frem på i Grønland.

En hundeslæde trækkes som oftest, af 8-10 hunde, men ved større ekspeditioner kan der ses antal på helt op til 18 slædehunde. I dag findes der omkring 25.000 registrerede slædehunde i Grønland, men i takt med at moderne transport vinder indpas på den store ø, må det antages at bestanden er svagt faldende.

Kommentarer

  1. Coach Factory Outlet
    9. Nov 2012 06:29
    1

    Copyright © 2012 .com CorporationCoach Factory Outlet.Coach Outlet Store Online All rights reserved.

Tags

Relaterede