Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Fordele og ulemper ved designkopier
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Fordele og ulemper ved designkopier

20. Jul 2012 11:17, webmayn

Lad mig i det kommende påpege fordele og ulemper ved de utallige billigere kopier, der findes af skønne designklassikere. En stol som fx Arne Jacobsens 7’er er elsket af mange, og den er at finde i rigtig mange danske hjem. Både i originalt design og utallige mere eller mindre vellignende kopier.

Fordelene ved den ægte vare synes indlysende. For det første er designet enkelt og smukt. Men design kan efterlignes i en ret detaljeret grad uden at blive betragtet som kopiering, og derfor skal der andre aspekter på banen for at holde originalerne adskilt fra kopierne. Her spiller kvaliteten af materialer en stor rolle. For her kan originalerne nemt adskilles fra de billigere kopier, der i takt med den meget lavere salgspris også skal produceres billigere. Man må heller ikke glemme den mentale værdi, der for mange ligger i at skabe brugt mange penge på en original, som man derfor skal passe godt på gennem et helt liv.

Overfor originalerne står de store varehuses billigere kopier. I Ikea og Ilva kan man snildt finde stole, der var første øjekast minder forbløffende meget om 7’eren. Men til en tiendedel af prisen. Fordelen ved disse stole er, at design – dog i efterlignet udgave – bliver tilgængeligt for den brede befolkning. Når man vælger den billige løsning giver det også bedre mulighed for at kunne skifte stolene ud, når man er træt af dem.

Med det sagt, må jeg slutteligt bekende kulør og slå mig til den gruppe at designelskere, der påskønner det klassiske design lige netop fordi, det ikke er en billig kopi, og derfor også hellere vil undvære stole end at købe kopier.

Den ægte vare kan du se her !

Tags

Relaterede