Smartlog v3 » Tips, Guides & Informationer » Det grønne guld
Opret egen blog | Næste blog »

Tips, Guides & Informationer

Her på bloggen kan du læse gratis tips, guides og informationer om alt mellem himmel og jord

Det grønne guld

2. Aug 2012 10:51, webmayn

Det lyder som noget, man skal finde dybt inde i skovbunden eller måske hos en uforskammet dyr grønthandler på Østerbro. Eller måske en politisk floskel, hvis man er til den slags. Men den slags grønne guld, det skal handle om i dette indlæg, er rent faktisk guld. Ikke bare guldfarvet, men helt rigtigt guld.

Gammelt guld er nemlig blevet en attraktiv handelsvare over de sidste år, og ikke nok med, at der er penge at tjene på de gamle arvestykker. Det kan også gøres med god og grøn samvittighed, hvilket virksomhederne ikke er blege for at lokke med.

Ved at indlevere dit guld til omsmeltning rider du nemlig med på den grønne genbrugsbølge. I stedet for at bidrage til den stadigt voksende mængde af affald, som danskerne hvert år producerer, opfordres vi som forbrugere til at genbruge så meget som muligt.

En anden fordel ved genbrugen af det guld, som du nok alligevel ikke havde tænkt dig bare at smide i skraldespanden, er den forurening, der sparres. Ved udvinding og rensning af guld udledes store mænger forurening i atmosfæren, der undgås, hvis guldet genbruges i stedet for konstant at blive udvundet på ny. Under udvindingsprocessen benyttes desuden enorme mængder vand, der spares ved genbrug.

En sidste fordel ved genbrugsguld er reinkarnationstanken. Der kan være noget smukt og spændende ved tanken om, at dine gamle smykker får et nyt liv et eller andet sted i verden. Og at det guld, der er i den ring, der sidder på din finger, måske før har været i en halskæde og hængt om halsen på en rig fyrstinde i Syden.

Det er altså ikke kun kontante fordele, der venter dig, hvis du overvejer at sælge dine smykker til omsmeltning. Din samvittighed bliver også stivet af.

Tjek evt. billige guld priser på denne side, og se hvad du kan tjene.

Tags

Relaterede